Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

«Ό,τι πληρώσεις αγοράζεις και πληρώνεις για ό,τι… ψηφίσεις!»




Η παγκόσμια ημέρα εμπορίου της 22ας Σεπτεμβρίου μας βρίσκει το 2012 σε μία εθνική χρονιά απόλυτης οικονομικής εθνικής κρίσης αλλά και αναγκαιότητας αφύπνισης της προσωπικής κρίσης του κάθε Έλληνα πολίτη.
Η αγορά ως ελληνιστική έννοια, είναι η μόνη που ενώνει και παντρεύει στην ελληνική ιστορία στο πέρας των αιώνων, την εμπορική αγορά με την πολιτική κρίση και σκέψη.
Σήμερα, δυστυχώς, η απαξιωμένη και ψυχορραγούσα ελληνική εμπορική αγορά συναντάει την πολιτική στις ολέθριες συνέπειες της παντελούς  έλλειψης ενός εθνικού στρατηγικού αναπτυξιακού πλάνου για το ελληνικό εμπόριο μέσα στην ελληνική και στην παγκόσμια αγορά.
Η ναυτιλία με καπετάνιο το εμπόριο ήταν και πρέπει να παραμείνει η εθνική πανοπλία μας και το «μυστικό όπλο» της ανάπτυξης και της ευμάρειας στην Ελλάδα καθώς και η πηγή δύναμης η οποία καταξίωσε, ανάπτυξε μέχρι και απελευθέρωσε την Ελλάδα στη σύγχρονη ιστορία.
Από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας στις 14 Σεπτέμβρη του 1814 από τους πατριώτες εμπόρους και βιοτέχνες Τσακάλωφ, Σκουφά και Ξάνθο που ξεκίνησαν και ενίσχυσαν οικονομικά τον εθνικό αγώνα της απελευθέρωσής μας ξεπέσαμε στον σημερινό «εμποράκο του λουκέτου» θύμα της νέας οικονομικής υποδούλωσης ο οποίος καλείται να πληρώνει διαρκώς από τα άδεια του ταμεία, όλο το λογαριασμό των αντιπαραγωγικών και εγκληματικών πολιτικών της μεταπολίτευσης που μας οδήγησαν στη σημερινή άνευ όρων υποταγή.
Από τον Έλληνα έμπορο, συνώνυμο του πρεσβευτή της Ελλάδας ανά τον κόσμο, στον σύγχρονο έμπορο συνώνυμο του «εσωτερικού πρόσφυγα», θύματος της σφαγής του παρεμπορίου που οδηγεί τον ίδιο και το προσωπικό του από την επιχείρησή του στο πεζοδρόμιο με το λουκέτο και τα απλήρωτα χρέη στο χέρι.
Αντίστροφα και αντίθετα με τη λογική και την ανάπτυξη την ίδια στιγμή οι λαθρέμποροι και οι λαθρομετανάστες πωλητές αδήλωτων προϊόντων «μαϊμού», λειτουργούν ανενόχλητοι πλουτίζοντας μέσα στη δική τους μαύρη οικονομία οδηγώντας τη δική μας εθνική στο απόλυτο σκοτάδι.
Το μόνο «παυσίπονο» για τους μακροχρόνια παθόντες έλληνες εμπόρους, ύστερα από δεκαετίες, ένας τετραψήφιος αριθμός 1520 καταγγελιών για το παρεμπόριο και κάποιες απεγνωσμένες και ασυντόνιστες προσπάθειες μέσα στην ανοργάνωτη κυβερνητική εντατική των «ελλείψεων» μήπως και επαναφέρουν τον… μελλοθάνατο που οι ίδιοι καταδίκασαν.
Το ελληνικό εμπόριο όμως και η ελληνική αγορά που επιβίωσαν ακόμα και επί Τουρκοκρατίας δεν διατίθενται να γίνουν ένα ακόμα θύμα «κυβερνητικού λάθους» ούτε θα καθηλωθούν στην «κλίνη» με υποστήριξη μηχανημάτων να περιμένουν το μοιραίο για τους εμπόρους αλλά και την ελληνική οικονομία βλέποντας τους Ευρωπαίους «συγγενείς» να τρίβουν τα χέρια τους για την κληρονομιά...
Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τον αγώνα μαζί με όλους τους Έλληνες στην κοινή μάχη για την ανάπτυξη και κηρύσσουμε  τον πόλεμο στο παρεμπόριο και  τα προϊόντα μαϊμού της διαφυγής των 6 δις από το ταμείο των Ελλήνων, στηρίζουμε τα ελληνικά προϊόντα και επιχειρήσεις. Πάνω από όλα όμως, καλούμε όλους τους Έλληνες να βάλουν στην πολιτική τους κρίση για την ανάπτυξη και τη νέα οικονομική απελευθέρωση τον απαράβατο κανόνα της αγοράς του… «ό,τι πληρώσεις αγοράζεις» στο «πληρώνεις για ό,τι… ψηφίσεις»!


Αντώνιος Β. Διγαλάκης
Αναπληρωτής Τομεάρχης Εμπορίου
Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου